Activiteiten

LEEFBAR: ELKE VRIJDAG
Vanaf vrijdag 13/5 is er een wekelijks koffiemoment vanaf 15u. Leer je buren kennen, maak kennis met de mensen van De Sloep, en met de ouders van het schooltje! Locatie: De Sloep

LEEFSTRAATACTIVITEIT voor kinderen – GRIME MET LYGIE op WOENSDAG 8 JUNI OM 14u
parklet 2 of in de garage van Danny
Lygie wil de kinderen graag leren om te grimeren en zelf worden ze uiteraard ook geschminkt!
Indien te weinig kindjes op die dag kunnen, dan verplaatsen we de activiteit naar een zaterdag of zondag.

TENTOONSTELLING OP ZATERDAG 11/6 om 19u
zaterdag 11 juni om 19u in de rotonde van het buurtcentrum in het Lousbergpark: vernissage en receptie door de cursisten van Jo, onder wie Marc en Regine. Jullie komst wordt ten zeerste gewaardeerd!

EET-EENS-FRIETJES-OP-VRIJDAG-17 JUNI, rond 18u
vrijdag 17 juni rond de klok van 18u, afspraak aan parklet 2. Voor jong en oud. Na het werk of na school. Samen frietjes eten. We zetten een paar frietketels klaar en bakken zelf onze frietjes. Hoe vettiger hoe prettiger (maar niet heus). Zalmen zijn tenslotte vettige vissen …

ZATERDAG 18 JUNI ZO ROND 14 – CREATIEF MET LYGIE EN MET SIERPOTTEN
Wie heeft er zin om sierpotten te verven en te leren hoe je moet craqueleren? Voor groot en klein. Wie zin heeft, wel graag eigen potten meebrengen. De rest van het materiaal is aanwezig. Lygie heeft ook nog een projectje met schelpjes plakken…Alles gaat door aan parklet 2 of bij regen in de garage van Danny.

FIETSHERSTELLING OP DINSDAG 21 JUNI
De activiteit laat-eens-je-fiets-herstellen-door-iemand-die-er-iets-van-kent, namelijk Dries, ook wel Tuub genoemd, was vorig jaar een enorm succes. Dit jaar nodigen we hem weer uit (niet toevallig vlak voor de fietstocht van Mathieu op zondag 26 juni, beter voorkomen dan genezen enzo.) Welke fiets heeft dringend behoefte aan een beetje TLC (klein onderhoud dus, geen open hart-ingrepen)? Laat het voor 30 mei weten dan kan Dries zijn werk inplannen. Voor alle duidelijkheid: je hoeft die dag niet zelf thuis te zijn, we laten nog weten bij wie je je fiets kan achterlaten. Prettig geregeld toch?

LEEFSTRAATACTIVITEIT – 25 JUNI VAN 14 tot 17u – KLAPSALON BILLY
Voor alle zalmen die van hun wilde haren af willen: mobiel k(l)apsalon aan parklet 2 of bij slecht weer in de garage van Peter (Zalmstraat 25).

Spelregels: 

1) Je wast je haar zelf thuis (aan parklet 2 hebben ze dit jaar geen buitendouche, vorig jaar ook niet trouwens)

2) Je betaalt 10 euro per knipbeurt (mannen, vrouwen, jongens, meisjes: al gelijk, zo zijn we wel) 

3) Per betalende knipbeurt mag iemand van De Sloep zich vervolgens gratis laten kortwieken (twee vliegen in één klap)

4) De opbrengst gaat ook naar De Sloep (dat zijn dan eigenlijk 3 vliegen)

Ik neem aan dat de kapster in kwestie maar twee handen heeft, dus wie zich wil laten knippen, moet wel een afspraak maken. Dat kan via Facebook of rechtstreeks bij Peter (Zalmstraat 25 dus).  

FIETSTOCHT MET PICKNICK OP ZONDAG 26/6
Fietstocht voor groot en klein! Meer info volgt …

FOLKMUZIEK EN DANSINITIATIE MET DERAJEUR (David en Ester) OP ZATERDAG 2/7
Er zijn vast ook grote en kleine, jonge en oude zalmen die graag eens een danske placeren of anders wel een streepke muziek kunnen appreciëren. Die moeten er zeker bij zijn op 2 juli, aan parklet 1, vanaf 18u30. Bij regen, maar daar gaan we niet van uit, wijken we uit. (Naar waar precies laten we nog weten)

Heb je zelf een idee voor een activiteit? Stuur dan snel een mailtje, want hoe meer activiteiten, hoe meer vreugd …