Consuminderen

Een leefstraat is veel meer dan een straat waar je kan buiten zitten. Een leefstraat is een manier van leven, met veel aandacht voor het milieu, de medemens, de omgeving. Een leefstraat is een aanzet naar een betere, mooiere wereld, en daar hoort ook bewust consumeren en consuminderen bij.

TRANSPORT

Bewust omgaan met transport kan via autodelen, meer gebruik maken van de fiets en het openbaar vervoer.

Een bakfiets – fietskar voor iedereen?
In de file richting Colruyt of even de wagen bovenhalen om toch maar die twee zakken afval naar het containerpark hier om de hoek te kunnen brengen. Het overkomt iedereen wel eens, of toch de meeste: nood aan een wagen omdat het met de gewone fiets niet lukt. En dat terwijl het met de fiets soms zoveel sneller en eenvoudiger is. Geen filerijden, geen parkeerproblemen, geen stress omdat het zo traag gaat.
Net daarom schaffen veel gezinnen zich een bakfiets of fietskar aan. Om dit te vermijden en al die zware dingen zoals boodschappen, afval, kinderen J,… toch te vervoeren zonder gebruik van de wagen.Maar om maar tweewekelijks eens te gebruiken koop je dat natuurlijk niet aan. Want een bakfiets, het kost nu eenmaal wat.
De oplossing: deel eens een bakfiets of fietskar. Of waarom geen groepsaankoop van zo’n ding?In elk geval, in onze straat zijn er zeker en vast mensen die dit af en toe kunnen of willen gebruiken. En mensen die een fietskar of bakfiets hebben en die wel eens willen uitlenen. Daarom is het misschien interessant eens te horen wie? Huren, gebruiken, verhuren of uitlenen? Laat het me weten via wouter.semey@hotmail.com 

VOEDING

Ambachtelijke, eerlijke en gezonde voeding is te vinden via Voedselteams. Bij Marieke kan je terecht voor meer info: Marieke.cardinaels@gmail.com